Susanne Lindelöf Bossius

Osteopat D.O och Massageterapeut

Utbildad osteopat och massageterapeut, riktar sig till privat- och företagskunder. Behandlingen lämpar sig för: rygg- och nackbesvär, muskel- och ledvärk, ischias, yrsel, huvudvärk, migrän, andnings- och matsmältningsbesvär, sträckningar, tennisarmbåge och förslitningsskador.

Varje dag utsätts vi för olika påfrestningar, det kan bestå av vår kroppshållning, stress, enformiga arbetsmoment, olyckor m.m. På kort eller lång sikt bygger vi upp olika kompensationer i kroppen vilket kan leda till olika besvär/symtom. Dessa kompensationer kan fungera problemfritt men i många fall leder den ökade belastningen till besvär. Det kan vara problem med axlar, nacke och rygg vilket kan leda till huvudvärk, stressrelaterad problematik, domnade/stickande armar eller händer men också höft, knä och fot problematik.

Jag utbildade mig till Osteopat D.O på Skandinaviska Osteopatskolan i Göteborg och blev färdig år 2001. Skolan har nu bytt namn till Skandinaviska Osteopathögskolan. Före det utbildade jag mig till Massageterapeut 1992-1993 på Axelssons gymnastiska Institut i Stockholm. Vidareutbildning i klassisk Osteopati på Maidstone Collage of Classical Osteopathy i England mellan 2002-2004. Jag går kontinuerliga kurser inom Osteopati i regel varje år. För tillfället går jag en kurs i biodynamisk Osteopati.

Osteopati

Jag erbjuder behandlingar i Osteopati. Den Osteopatiska behandlingen är mjuk och sensibel och inriktar sig på områden med minskad funktion. Den behandlar leder, muskler, ligament och bindväv i förhållande till varandra för att förbättra din rörlighet men den kan också vara oerhört sensibelt där du knappt känner terapeutens händer.

Behandlingen vill återskapa rörligheten i lederna, reducera muskelspänning och nervirritation, förbättra blodcirkulationen och lymfans flöde. Att eftersträva en så normal rörelseförmåga som möjligt är mycket viktig för att bibehålls vår hälsa. Behandlingen stärker samarbetet av våra olika system i kroppen och ger den förmågan att läka och komma i bättre balans.

I behandlingsplanen får du räkna med att komma tre till fem gånger med en till två veckors mellanrum och där efter några till med lite fler veckors mellanrum. Du har troligtvis varit i ett felaktigt rörelsemönster en längre tid och detta tar oftast månader att förändra.

Klassisk massage

Jag erbjuder även klassisk massage. Med knådning, direkta tryck och stretching slappnar musklerna av och cirkulationen förbättras. Det gör att du känner dig mjukare och smidigare och får mindre besvär.

BOKA TID