Karin Sunhede Gudmundson

Medicinsk Massageterapeut, Mindfulnessinstruktör och Pastor

Utbildad medicinsk massageterapeut, mindfulnessinstruktör och pastor. Erbjuder stödsamtal, massage, kurser och föreläsningar i mindfulness. Ger även behandlingar i taktil massage och naturlig facelift. Riktar sig till privat- och företagskunder.

Jag är utbildad Medicinsk massageterapeut på Axelssons Gymnastiska Institut. Utbildningen till Mindfulnessinstruktör har jag gått för Ola Schenström, läkare och grundare av Mindfulness center. Dessutom är jag utbildad pastor vid teologiska seminariet på Lidingö.

Jag erbjuder massage

Massage påverkar kroppen positivt och har många fysiska och mentala effekter. Den ökar blodcirkulationen, stärker immunförsvaret, motverkar stress och lugnar nervsystemet.
Jag erbjuder även företagsmassage på arbetsplatsen eller så finns det möjlighet för personalen att komma hit till Klosterpraktiken.

Massageterapi

Inom massageterapi tillämpas kunskaper i anatomi, fysiologi och patologi där massage och muskeltöjningar inklusive triggerpunktsbehandling används för att behandla nedsatt rörlighet och smärta. I den används flera tekniker som bl.a. ”Strain and counterstrain” – en mjuk manipulativ metod som medverkar till spända musklers avslappning och leders ökade rörlighet. En annan teknik är ”Revolving” – en djupgående massage som förlänger muskeln. Genom massageterapi kan problem även förebyggas innan de uppstår.

Taktil massage

En svensk massagemetod som består av en mjuk, följsam beröring. Det är ingen massage i vanlig bemärkelse, där man knådar muskulaturen, utan taktil massage är endast beröring. Metoden används för att skapa välbefinnande, samt reducera oro, stress och smärta. Taktil massage är en behandlingsmetod som passar alla. Under behandlingen ligger du inbäddad i varma sköna filtar. Jag använder varm olja och stryker med ett jämnt och lugnt tryck som följer ett bestämt rörelsemönster. Under behandlingen är det viktigt att du känner dig trygg, därför anpassar jag behandlingen till varje enskild person.

Naturlig facelift (ansiktsmassage)

Ger en naturlig ansiktslyftning utan kirurgiska ingrepp. Dessutom skänker den djup avslappning och inre frid samt skapar balans i energisystemet vilket bidrar till att förbättra den allmänna hälsan. Metoden är en unik kombination av beprövade traditionella japanska och indiska tekniker, akupressur och ansiktsreflexologi, som förfinats och anpassats till modernt västerländskt tänkande.

Mindfulness

Jag erbjuder både kurser och föreläsningar om mindfulness. Med hjälp av mindfulnessträning kan du få verktyg som hjälper dig att reducera stress i din vardag. Genom att förnimma spänningar, tankar och känslor eller observera händelseförlopp i din kropp kan du öka medvetenheten och agera därefter. Med mindfullnessträning kan du få hjälp med att acceptera saker som de är, släppa kontrollen och öka din förmåga till sinnesnärvaro. Det kan inkludera närvaro i vardagssituationer som städning och diskning eller tid till att lyssna i ett möte med en annan människa. Din förmåga att leva i nuet och att njuta av det ökar.

Samtal

Livet blir inte alltid som man har tänkt sig. Det kan kännas både tungt, orättvist och meningslöst. Då behöver man sätta ord på sina problem och dela dem med någon. För din trygghet har jag tystnadsplikt och som pastor även tystnadsrätt.

Det går alldeles utmärkt att kombinera samtal och massage. Behandlingen blir då 45 minuter samtal och 30 minuter massage.

BOKA TID