Agneta Högsvik Hjerpe

Kraniosakral terapeut

Under utbildning till Kraniosakral terapeut på människa. Examinerad Kraniosakral terapeut på häst Diplomerad hästmassör.

Jag utbildar mig för närvarande till Kraniosakral terapeut på människa. För tillfället erbjuder jag elevbehandling på Kraniosakral terapi, vilket innebär reducerat pris för behandlingen. Jag är även examinerad Kraniosakral terapeut på häst samt diplomerad hästmassör.

Utbildning

2008 blev jag diplomerad hästmassör. 2015 påbörjade jag min utbildning inom Kraniosakral terapi för häst, och i då väcktes även mitt intresse för att behandla människor. 2017 blev jag examinerad på häst, och nu i år 2018 så påbörjar jag min komplettering på humandelen med planen att bli examinerad 2019.

Kraniosakralbehandling

En Kraniosakralterapibehandling lämpar sig för många av de vanliga problem som kan uppstå i kropp och psyke. Några exempel är spännings och smärtproblem, snedheter, stressrelaterade åkommor, koncentrationsproblem, huvudvärk, kronisk smärta, vid behov av mental och / eller fysisk avslappning – ”gå ner i varv”.
Kraniosakral Terapi är en internationellt väletablerad behandlingsmetod som utvecklats ur osteopatin. Behandlingen är mjuk och varsam och syftet är bl a att hjälpa kroppens förmåga till självläkning. Spänningar och blockeringar i bindväv, muskler och ligament släpper vilket leder till att ben, leder och organ kan återgå till normalt läge och optimal rörelse. Behandlingen är även avslappnande och avstressande. Kraniosakral Terapi upplevs som mycket behaglig av både människor och djur.

Hur går behandlingen till?

Terapeuten utgår från den kraniosakrala rytmen som kan kännas i hela kroppen. De latinska namnen kranium (huvud) och sakrum (korsben) har gett namn åt metoden. Med lätta kontakter och tekniker hittar terapeuten problemområden som kan behandlas. Kroppen återfår en bättre funktion vilket ger ökat välbefinnande och bättre hälsa. För människa så utförs behandlingen på en behandlingsbänk . Klienten är påklädd under behandlingen och bekväma, löst sittande kläder rekommenderas. Enbart manuella tekniker används där terapeuten använder sina händer med ett lätt tryck. Inga manipulationer eller tvingande metoder förekommer. Allt sker på den individuella kroppens villkor och i den takt som passar individen. Ett behandlingstillfälle tar ca en timme. Normalt brukar en förändring visa sig efter 3 – 4 behandlingar men det är väldigt individuellt och beror på vad problemet är och hur länge problemet har funnits.

För häst utförs behandlingen i bef stall. Men bra att tänka på att det finns en lugn plats att vara på. Om du är intresserad av att veta mer om häst behandlingar finns mer information på min hemsida, http://www.ahhastkraft.se

BOKA TID